Unicef Talent Battle – voorronde PopEI

WOOF uit Eindhoven won gisterenavond met een geschreven liedje (I’m no good) de voorronde in Eindhoven van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 13 en 18 jaar streden in poppodium PopEi voor een plek in de finale op 28 november.

Unicef Talent Battle - PopEI

“Het was moeilijk kiezen. Het niveau erg hoog en we moesten veel verschillende genres vergelijken: van metal naar een ukelele. Twee sprongen er echt uit: de winnaar is WOOF!” aldus Esther Hart, jurylid en zangcoach van Marco Borsato. Deze band is tot winnaar verkozen omdat ze ‘echt een team’ zijn. “Het klonk lekker, goed getimed. En er staan ook nog eens vier leuke persoonlijkheden op het podium. Ga zo door!”

Bandleden Jack en Quint waren ontzettend blij toen werd bekendgemaakt dat zij de winnaars van de avond waren. “Supervet! Geweldig. We gaan rocken!” aldus Quinten. De band deed voor de tweede keer mee aan de Talent Battle uit sterke motivatie voor het doel. “In Nederland zeuren we altijd dat we het zwaar hebben, maar vluchtelingenkinderen hebben het echt zwaar. Ze zijn vaak alleen en daar kunnen we samen iets aan doen.”

Maar liefst zestig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 16.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 32 halve finalisten over. Negen bandjes gaan door naar de finale op 28 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt twee opnamedagen in een professionele studio in Amsterdam, een cheque om op school te besteden aan nieuwe muziekinstrumenten en een masterclass en bandcoaching van de Herman Brood Academie.

De finale van de UNICEF Talent battle Award is op 28 november in poppodium Het Paard van Troje, Den Haag.

Hierbij de foto’s: